Produkter

Nyheter

Hvordan forbedre ytelsen til castable?

For å kompensere eller forbedre ytelsen til ildfaste støpte, er det nødvendig å tilsette ildfaste partikler eller fint ildfast pulver (referert til som spesielle tilsetningsmaterialer eller tilsetningsstoffer) med forskjellige hovedkomponenter til materialet.

Generelt kalles materialene som er tilsatt under 5 % (massefraksjon) og som er i stand til å forbedre ytelsen og konstruksjonsytelsen til grunnleggende bestanddeler, tilsetningsstoffer;Dersom innholdet av tilsatt materiale er høyere enn 5 %, kalles det additiv.I praktisk anvendelse er tilsetningsstoffer også kjent som tilsetningsstoffer.Tilsetningsstoffer spiller hovedsakelig en rolle i bindemidler og basismaterialer.Det er mange varianter av dem, og hver variant har et visst bruksområde.Derfor bør tilsetningsstoffer bestemmes og velges i henhold til ytelseskravene til ildfaste støpematerialer.

Hvordan forbedre ytelsen til castable2

For eksempel:

(1) For ildfaste støpegods med stor gjenbrenningskrymping, skal en viss mengde ekspansive materialer i ingrediensene brukes for å kompensere for volumkrympingen, sikre volumstabiliteten og hindre avskalling og skade på strukturen.

(2) Når det er nødvendig å ytterligere forbedre eller forbedre den termiske sjokkmotstanden til ildfaste støpematerialer, bør en passende mengde herdematerialer tilsettes ingrediensene for å gi dem ikke-lineær ytelse og forbedre deres termiske sjokkstabilitet.

(3) Når det er nødvendig å ytterligere forbedre og forbedre ugjennomtrengeligheten til ildfaste støpematerialer, kan en viss mengde komponenter med høy ugjennomtrengelighet tilsettes ingrediensene for å hindre inntrengning av slagget inn i dets indre.

(4) For ytterligere å forbedre korrosjonsmotstanden til ildfaste støpematerialer, kan en viss mengde materialer som kan forbedre korrosjonsmotstanden til de ildfaste støpematerialene eller materialer som kan øke viskositeten til slagget tilsettes ingrediensene.

(5) Generelt bør det sammensatte ildfaste støpematerialet tilsettes antioksidant for å hemme oksidasjonsskaden til materialet og forlenge dets levetid.

Hvordan forbedre ytelsen til castable1

Ildfaste støpematerialer med høy ytelse bruker vanligvis komposittblandinger, det vil si at flere tilsetninger brukes sammen for å sikre normal temperaturindeks og høytemperaturytelse til materialer.


Innleggstid: 24. oktober 2022